Olika motorsporter i Sverige

Även om inte Sverige är ett av de länder som kanske är allra mest framträdande inom motorsport ska man inte glömma att det även här finns ett par sporter som är vanligare än andra. Det handlar om fart, plåtkontakt och om att komma först i mål.

Betting på motorsport

Även i Sverige kan man spela på motorsport antingen online eller via ett ombud. Allra störst spelutbud har man så klart online. Där kan man spela på flera olika två- eller fyrhjuliga motorsporter från flera olika länder. I Sverige är det inte lika vanligt att större motorsportevenemang hålls men när det gäller speedway kan man spela på även det online.

Folkrace

En av de kanske allra vanligaste motorsporterna i Sverige är folkrace. Här kör man i buckliga, färgglada bilar på en lerig bana och många krockar förekommer. Efter varje tävling säljs bilarna för 6500 kronor och alla som vill köpa en bil får lägga anbud och det sedan lottas bilen ut.

Rally

Rally är också en bilsport som förekommer i viss mån i Sverige. Då handlar det oftast inte om rally på asfalterad bana utan snarare om tävlingar som går genom skog, på skogsvägar och även på snö och is under vintern. Här gäller det att man som förare klarar av alla element, från halka till lera, gropiga vägar och torrt grus.

Dragracing

Inom dragracing gäller det att ha en bil som accellererar snabbt. Sporten förkommer i Sverige, och många gånger i olaglig form. Det kan då handla om bilar som står vid ett rödljus som hetsar varandra. Tävlingarna kan också ordnas på nedlagda flygplatser och på andra större, asfalterade ytor. Det finns dock också en del lagliga tävlingar, det kan man inte bortse från. Då sker de ofta på riktiga racingbanor och under mer kontrollerade former än vad som gäller ute på vägen.