Kända bilrace i världen

Att köra bilrace är något som barn ofta drömmer om när de är yngre. Men i själva verket är det endast ett fåtal personer i världen som någonsin får möjligheten att prova på det. Anledningen till detta är att det är väldigt dyrt att köra bilrace, speciellt på elitnivå. Det kan nämligen kosta flera miljoner kronor att hålla en bil i kördugligt skick och hela tiden ha duktiga mekaniker på plats. Därför kan det vara bra att kolla närmre på olika kända bilrace, då dessa ofta är billigare att kolla på än att satsa på en karriär inom racing.

Formel 1

Ett av de allra kändaste bilracen i hela världen går i Singapore varje år. Detta är ett nattrace inom Formel 1 som alla de stora stjärnorna kör. Det som gör loppet unikt är att det körs efter att det har blivit mörkt. Atmosfären blir på så sätt väldigt unik och många kända artister brukar också uppträda efter tävlingen. På så sätt blir det snarare en festival än bara ett race.

Nascar

Ett annat känt bilrace är tävlingarna inom Nascar. Detta kan liknas vid USA:s version av Formel 1. Ungdomar och bilintresserade i USA drömmer nämligen om att få köra Nascar istället för Formel 1. Den stora skillnaden mellan dessa racen är att Nascar körs på en oval bana där åskådarna sitter på läktare runt banan. På så sätt får det plats en massa åskådare runt hela banan, varpå över hundratusen människor kan kolla på racen samtidigt. Detta gör också loppen väldigt spännande då alla åskådare kan se vad som händer hela tiden. I Formel 1 är det inte lika enkelt att hänga med om man kollar på det live. Detta på grund av att racen ofta körs på stora banor med en massa svängar. Därför är det bäst att se Formel 1 på tv om man vill hänga med i tävlingen.