Börja med motorsport

Är du en person som hela tiden letar efter adrenalinfyllda upplevelser? I så fall kanske motorsport skulle passa dig. Idag finns det väldigt många olika typer av motorsportgrenar men det är kanske Formel 1 som har högst status. Därtill finns även Nascar, Indycar och MotoGP, bara för att nämna några exempel. I Sverige är det dock rally som är den mest dominerande motorsporten. Att börja med motorsport är kanske inte lika enkelt som att börja spela fotboll men om intresset och drivet finns är det inte omöjligt.

Hur börjar jag?

De flesta unga förare börjar idag med karting eller go-cart och jobbar sig uppåt. Tyvärr finns det motorsport svårigheter och en av dessa är att det krävs pengar/sponsorer för att ta sig vidare och bli något inom racing. Har man tur kanske man utmärker sig tillräckligt inom karting för att få ögonen på sig. Det kräver dock att man tävlar regelbundet och jobbar på att bli bättre.

Karting är främst för unga som vill hålla på med racing, är du vuxen kan du ta dig in i sporten på annat sätt. Den bittra sanningen är att många förare faktiskt köper sig in i olika team och det är på så sätt de får chansen. Visste du förresten att det var så Formel 1-ikonen Niki Lauda tog sig in i sporten från början? För att få köra racingbilar måste du först ta din licens. Sedan måste du anmäla dig till en förening som är godkänd av Svenska bilsportförbundet. Det är över 400 klubbar som är ansluta så du kommer säkerligen hitta någon som passar.

Bygg upp ekonomin

Som du hör kan det vara lite knepigt att ta sig in i motorsporten men misströsta inte. Du har större chans om du har en stabil ekonomi bakom dig så det kan vara en bra början.