Att betta på motorsport

I dag är motorsport en av de allra mest kategoririka och breda sporter som existerar världen över. Detta innebär flera fördelar både för dem som vill utöva sporten men också för vadhållare och de som vill betta på motorsport. I och med alla de varianter och grenar som finns i sporter är antalet bettingmöjligheter i stort sätt oräkneliga för den spelare som uppskattar fart, fläkt och motorer.

Man kan i princip säga att alla sporter som innefattar ett eller annat motordrivet fordon på något sätt faktiskt är en motorsport. Man kan då med en gång snabbt inse att väldigt många sporter faktiskt passar in i just denna kategori. Det är inte bara rally och Formel1 som räknas utan plötsligt finns både isracing, drag racing, enduro, drifting, speedway och folkrace med i kategorin, tillsammans med många andra sporter. De allra största och troligen mest populära motorsporterna i Sverige är dock olika bilsporter. Här kan man till exempel nämna folkrace, drifting och rally som exempel.

Själva principen att betta på dessa bilsporter kan skilja sig en del åt mellan de olika varianterna men i regel bygger bettingalternativen på de principer och regler som finns i respektive sport. I rally handlar det till exempel om att föraren ska köra den aktuella bilen så bra och så snabbt som möjligt för att kunna vara den första föraren i mål. Som spelare kan man i rally alltså betta på den vinnande bilen, andra placeringar, tider med mera. När det gäller motorsporter där även motorcyklar deltar är de också populära i Sverige och här är det bland annat speedway som är allra mest populär. Denna tävling körs med motorcyklar på grus och man tävlar i lag där förarna i laget samlar ihop poäng. I dessa fall kan man som spelare betta på det vinnande laget, vilka förare som ska vinna, poängantalet och mycket mer.

Den motorsport som har allra störst fäste internationellt är F1 eller Formel 1. I denna gren tävlar alla förare i ensitsiga formelbilar och tävlingen körs på en helt asfalterad bana. Alla förare kör i ett race, mot varandra. Denna sport har under de senaste åren blivit allt dyrare att delta i och den har också fått en mycket exklusiv stämpel. Här kan en bilälskare dock verkligen finna allt denne är intresserad av. Hastigheterna är otroligt höga, ofta upp emot 300 kilometer per timme, motorerna är trimmade och förarna är enormt tävlingsinriktade. Varje år körs Formel 1 från mars till november och mängder av turneringar samt tävlingar äger rum världen över under just dessa månader. Under denna tid körs också VM som delas in i flera deltävlingar som alla kallas Grand Prix.

Det är mycket spännande att betta på motorsport men Formel 1 är något extra. Som spelare måste man ha mycket kunskap för att kunna få in några rätt i den adrenalinfyllda upplevelse. Ofta gör man så kallade eftersatsningar inom Formel 1 och det betyder att man som spelare faktiskt först bettar på saker efter att ett lopp i tävlingen har ägt rum. Det vanliga här är att man satsar pengar på om en förare kommer att få pris eller utnämning av olika slag, samt vilken förare som kommer få det. Man kan också satsa på hur mycket poäng en aktuell förare ska få i slutet av turneringen. Det finns dock också mer okomplicerade odds som spelas innan racet börjar. Då handlar det till exempel om vem som kommer att vinna i tävlingen.